Congo 50 jaar onafhankelijk

In Diest staat Congo tussen 18/09/2010 en 10/10/2010 in de schijnwerpers met de activiteiten van "Congo Heen & Terug". In de loop van het jaar zijn er echter heelwat activiteiten rond deze gebeurtenis.
Wilt u op de hoogte zijn van de culturele activiteiten die er georganiseerd worden, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan de website opgezet door Africalia om de culturele activiteiten te bundelen:
Zo is er in Brussel  in het Palies voor Schone Kunsten of BOZAR :
Ook het Museum voor Midden-Afrika  te Tervuren besteedt veel aandacht aan deze gebeurtenis en organiseert meerdere tentoonstellingen en evenmenten rond de 50 jaar onafhankelijkheid:
Het Koninklijk Belgisch Filmarchief viert ook dit 50-jarig jubileum met allerhande activiteiten en beelden uit het verleden:
  • Spot op Congo geeft projecties van belangrijke Congofilms o.a. van Thierry Michel. Deze films van Thierry Michel zult u binnenkort ook in de bibliotheek van Diest op DVD kunnen uitlenen.
  • Via de Moviola-consoles kan u daar beelden uit de geschiedenis van België en Congo gaan bekijken, unieke beelden die zelden vertoond zijn
Niet alleen Congo viert in 2010 50 jaar onafhankelijkheid, ook 16 andere Afrikaanse landen vieren hetzelfde dit jaar. 16 van 53 onafhankelijke staten in Afrika.